Duik de diepte in via hypnose therapie bij Hypnose Praktijk

Je bewustzijn opereert in je dagelijkste bestaan op een oppervlakkig niveau. Dit betekent niet dat het bewustzijn eigenlijk heel simpel is. Als je hebt het over een oppervlakkig niveau, dan kun je dat in dit geval heel letterlijk nemen. Het deel van het bewustzijn dat jou in je dagelijkse bestaan door de wereld heen helpt is vergelijkbaar met het deel van een ijsberg dat boven het water uitsteekt. Onder de oppervlakte zit bij zo’n ijsberg nog een hele grote bergmassa die aan het zicht wordt onttrokken. Als je er langs vaart, dan heb je daar dus geen idee van en het enige dat je ziet is die berg boven het wateroppervlak. Zo is het met je bewustzijn ook, want hoewel er genoeg gaande is tijdens je dag, zijn er ook allerlei processen verborgen en daar ben jij je dan ook niet van bewust. Dat is in veel gevallen in je eigen voordeel. De evolutie heeft het niet voor niets zo geregeld. Maar de evolutie doet alles blind en de uitkomsten zijn lang niet altijd 100% positief. Dus het kan gebeuren dat we allerlei dingen doen zonder dat we weten waarom. In dit geval zijn de ware motieven verborgen. In zulke gevallen kan hypnose therapie bij Hypnose Praktijk dus uitkomst bieden. Via hypnose therapie kun je namelijk toegang krijgen tot die verborgen regionen onder de oppervlakte. Een hypnotherapie is als het ware een duiker die onder het wateroppervlak duikt om te kijken wat daar allemaal gaande is. De therapeut kan uiteraard niet in je hoofd kijken, maar op basis van je klachten, kan deze therapeut wel dingen veranderen. Als je bijvoorbeeld verslaafd bent aan alcohol of drugs of iets banaals als nagelbijten, dan kun je daar via hypnose therapie dus wat aan doen. De therapeut kan de patronen die in jouw geest verankerd zijn als het ware doorbreken en daar andere voor in de plaats zetten. Een verslaving is als het ware een pad waar je meerdere malen over heen hebt gewandeld en daardoor is het gewoonte geworden. Sommige gewoontes zijn prima en helpen je de dag door, maar andere, zoals verslavingen, hebben het karakter van een dwang. Die moet je dus zien te doorbreken. Aangezien het toch allemaal begint met patronen in de hersenen, kun je via hypnose therapie dus een heel eind komen. Je kunt de settingen van je hersenen als het ware veranderen. Op die manier kun je toch heel veel problemen aanpakken. Daarover lees je hieronder meer. 

Waar kan hypnose therapie bij helpen? 

Omdat al je gedrag zijn oorsprong vind in je hersenen of in je geest, is het niet zo gek dat hypnotherapie eigenlijk ook overal bij kan helpen. De problemen waarbij hypnose therapie uitkomst kan bieden zijn dan ook zeer talrijk. Zo kun je bijvoorbeeld een beroep doen op hypnose therapie bij de volgende problemen: 

  • Vliegangst
  • Depressie
  • Verslaving
  • Nagelbijten
  • Overgewicht (afvallen)

Op de site van hypnosepraktijk.net vind je nog veel meer voorbeelden van problemen waarbij hypnose therapie voor verlichting kan zorgen. 

Kijk voor meer informatie op de site

Hypnose Praktijk is actief door heel België en Nederland. Via de site ontdek je snel of er een praktijk bij jou in de buurt is en welke hypnotherapeut daar werkzaam is.