Naar Galapagos reizen

Wie een unieke reis wil maken, moet zeker eens naar Galapagos reizen. De meeste mensen zullen wel weten waar dit ligt, het is een eilandengroep die bij Ecuador hoort en die een redelijk stuk van het vaste land vandaan ligt. Het is een ontzettend bijzonder deel van de wereld en dat heeft precies met de ligging te maken. Op de eilandengroep is namelijk geen roofdier te bekennen en ook geen mensen, want laten we eerlijk zijn, we zouden onszelf ook tot de roofdieren moeten rekenen. Dat betekent dat als je naar Galapagos reizen gaat, je een unieke kans krijgt om de daar levende dieren te ontdekken. Zij zijn immers geen dreigingen gewend en kennen daardoor ook niet de neiging om op de vlucht te slaan zodra ze een mens zien. Hierdoor kun je echt letterlijk heel dicht bij de natuur komen, je kunt veel dieren tot heel dichtbij naderen. Zo kun je een heel andere blik werpen op het leven op aarde. Een reis hier naartoe moet je dus niet ondernemen als je tijdens jouw vakantie het liefst op het strand ligt of als je graag de stad in gaat. Maar houd jij van avontuurlijke en actieve vakanties, dan is naar Galapagos reizen echt een aanrader voor jou!

Galapagos reizen biedt kijk op evolutietheorie

De meeste mensen zullen deze eilandengroep natuurlijk vooral kennen vanwege de evolutieleer van Darwin. Tijdens zijn Galapagos reizen ontdekte hij veel over de oorsprong van de aarde en van de soorten die er op leven. En ook zelf zul jij je niet aan deze ideeën kunnen onttrekken op het moment dat jij hier bent. Maar dat is natuurlijk niet het enige wat hier de moeite waard is, naar de Galapagos reizen doe je ook vanwege de prachtige vulkanen en de vele planten- en diersoorten die er te vinden zijn. Er hebben soorten kunnen overleven die elders niet meer te vinden zijn of zelfs nooit geweest zijn. Het vulkanische gebergte levert prachtige uitzichten op en de vulkaanuitbarstingen die er af en toe zijn door de actieve vulkanen, zorgen ervoor dat het landschap weer met een schone lei kan beginnen. Dat maakt het gebied echt uniek. Het is dus zeker een plek waar je eigenlijk eens in je leven naar toe zou moeten gaan. Zet naar de Galapagos reizen dus zeker op je lijstje van vakanties die je nog eens wilt ondernemen.

Boek mooie reis bij Atacama

Wil jij de mooiste Galapagos reizen maken? Dan moet je boeken bij Atacama! Uiteraard is het ook mogelijk om zelf naar Ecuador te vliegen en vanaf daar de nodige zaken te regelen om naar de eilanden te kunnen gaan, maar vaak komt hier veel regelwerk bij kijken. Atacama heeft dit al voor jou gedaan en bij hen kun je op verschillende manieren het gebied leren kennen. Een leuke manier om dit te doen, is door het maken van een cruise. Voor de cruises bieden zij verschillende opties, zo kun je kiezen voor boten die:

  • privé balkons hebben
  • kayaks aan boord hebben
  • uitgerust zijn met een jacuzzi
  • over luxe suites beschikken

Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor eenvoudigere boten, ook daarmee kun je prima naar Galapagos reizen. Het is maar net aan hoeveel luxe jij zelf de voorkeur geeft. Daarbij is het ook zo dat de grootte van de boot verschilt, waardoor je met kleinere of grotere groepen reist. Wat je ook kiest, het voordeel is dat je overdag een eiland kunt verkennen en ‘s nachts op de boot kunt slapen. Zo kun je zoveel mogelijk van het gebied ontdekken tijdens hun Galapagos reizen!