De beste emdr behandeling

Heb jij wel eens gehoord van emdr therapie? Dit is een vorm van therapie die heel erg effectief is en waarbij je binnen enkele sessies al van je psychische problemen af bent.

  • Verhoogde stress
  • Depressie
  • Angsten en fobieën

De emdr behandeling werd in eerste instantie ontwikkeld voor veteranen die een posttraumatische stressstoornis hadden. Door middel van de emdr behandeling konden zij hier vrij gemakkelijk en zeer effectief vanaf komen. Inmiddels is deze vorm van therapie ook voor veel andere psychische problemen ontwikkeld. Zo kun je afkomen van verhoogde stress, depressie en ook voor angsten en fobieën is het heel erg effectief. Mensen met bijvoorbeeld een grote spinnenangst kiezen voor een emdr behandeling. Dit soort psychische klanten kunnen namelijk een zeer effectief effect op je leven hebben. Soms is het zelfs zo erg dat het ervoor zorgt dat mensen niet het leven leiden waarop ze gehoopt hadden. Het is dan wel zo belangrijk dat je hier op een goede wijze vanaf kunt komen. En dat is precies wat de emdr behandeling je te bieden heeft. Als je echt een ernstig probleem hebt, dan kun je al binnen 4 tot 5 sessies hier vanaf zijn. Is het minder ernstig? Dan zijn 2 tot 3 sessies vaak al voldoende.

Het intakegesprek van de emdr behandeling

Iedere emdr behandeling begint met een intakegesprek van 1,5 uur. Hier betaal je standaard € 75,- uur. Tijdens dit gesprek vul je meerdere vragenlijsten in en aan de hand hiervan wordt jouw probleem vastgesteld en de rest van de emdr behandeling zal dan bepaald kunnen worden. Dit is dan ook de reden waarom het intakegesprek langer duurt dan de gewone sessies. Deze duren een uur en kosten € 50,-. Er is een mogelijkheid dat jouw zorgverzekering de emdr behandeling vergoed. Het is dus verstandig om dit op te zoeken voordat je met de behandeling begint. Je weet dan vanaf het begin waar je aan toe bent. Als jij graag meer wilt weten over hoe de behandeling van de emdr therapie dan kun je hierover het beste contact opnemen met de medewerkers van de kliniek Delphia. Bij deze kliniek weet je zeker dat je een goede therapeut krijgt die weet waar hij of zij mee bezig is op het gebied van emdr. Je wilt natuurlijk dat je de juiste therapie krijgt waar je ook echt iets aan hebt. Kies daarom voor Delphia.

Kom van verhoogde stress af

Een vraag die wij vaak krijgen is hoe de emdr behandeling nu zo effectief kan zijn? Er wordt op een bepaalde manier gewerkt met de problemen die je hebt. Hierbij is het belangrijk om in het moment te blijven en daarbij wordt er dan gewerkt met oogbewegingen. Op die manier wordt de manier waarop jij een bepaalde herinnering, gebeurtenis of situatie ziet, veranderd. Heb jij bijvoorbeeld last van verhoogde stress? Dan zal er waarschijnlijk een bepaalde factor in je leven zijn die hiervoor zorgt. Tijdens de emdr behandeling zal er bepaald worden wat deze factor of factoren zijn en je gaat hiermee vervolgens aan de slag. Ook met angsten kan dit dus gedaan worden en zelfs depressies kunnen op deze manier opgelost worden. Het resultaat is blijvend en dus een stuk effectiever dan het slikken van medicijnen voor de problemen die je hebt. Als jij graag meer wilt weten over wat de emdr behandeling voor jou kunt betekenen, plan dan vandaag nog je intakegesprek in. Hierin zal er al een hoop meer duidelijk voor je worden. Vervolgens zul je binnen enkele sessies van je problemen af zijn. Dat wil jij toch ook?