Verhuisdozen tillen, hoe doe je dat veilig?

Het is ontzettend zwaar, verhuizen. Zeker als je dit beroep vaker uitoefent. Er zijn veel mensen die werken bij de verhuisdienst. Zij verhuizen een aantal gezinnen meerdere keren per week. Dit betekent vaak dat zij moeten reizen naar een plek om vervolgens alles uit het huis te halen. Dat is geen pretje, aangezien het best wel zwaar kan vallen als het om je lichaam gaat. En waar moet je ook alweer goed om denken? Juist, dat is jezelf en vooral je lichaam. Je lichaam kan namelijk ook kapot, dat willen we natuurlijk niet. Wil jij weten waar jij goede verhuisdozen kunt kopen? Verhuisdozen die van goede kwaliteit zijn? Stop dan niet met lezen, want dit artikel vertelt je meer over bepaalde verhuisdozen. Je kunt in ieder geval terecht bij verhuisdozenstore.be. Dé site van België als het gaat om goede verhuisdozen die niet zomaar kapot gaan. Dat is toch wat je wilt? Lees verder en ontdek waar je de juiste verhuisdozen kunt kopen. Maar vooral waar deze aan moeten voldoen. 

Waar moeten goede verhuisdozen aan voldoen? 

Waar moeten goede verhuisdozen dan aan voldoen? Dat is de grote vraag. Het is namelijk wel zo dat als je eenmaal bent begonnen aan een verhuizing en blijkt dat jij dozen hebt die niet goed zijn, het een vervelende verhuizing kan gaan worden. Niets zal dan zo gemakkelijk gaan, aangezien de spullen uit de dozen vallen en de verhuisdozen uit elkaar scheuren. Om dit te voorkomen is het dus ten zeerste aan te raden om een heleboel goede verhuisdozen op voorraad te hebben om vervolgens makkelijk aan de slag te kunnen gaan. We hebben een checklist gemaakt zodat jij goed van start kunt gaan met je verhuizing. Dit geldt ook als jij je eerste werkdag hebt binnenkort, bij het verhuisbedrijf waar jij gaat werken. Verhuisdozen moeten in ieder geval voldoen aan de volgende eisen:

  • Het karton moet dik genoeg zijn
  • De doos moet makkelijk dicht en open kunnen gaan
  • De doos moet makkelijk te verplaatsten zijn

Het derde puntje is een discutabel puntje. Het is namelijk echt niet eenvoudig om dozen te verplaatsen als ze zwaar zijn en daarnaast onhandig in gebruik zijn. Wij doelen hier natuurlijk op het feit dat je niet goed in de doos kunt bij het handvat. Een doos heeft gewoonlijk twee kanten maar vaak worden de dozen zo vol gestopt dat men de hand niet meer door het handvat kan doen. Let daar dus op, gebruik liever een doos meer dan dat je voor moeilijkheden komt te staan.

Hoe zorg je goed voor je lichaam bij het verhuizen?

Je kunt je voorstellen dat als je verhuizen als bijbaan hebt, het je lichaam niet makkelijk wordt gemaakt. Het is fysiek gezien echt een zware opgave om de verhuizing dag in, dag uit te volbrengen. Zorg daarom in ieder geval voor voldoende nachtrust en zorg er tevens voor dat je aan rek- en strekoefeningen doet. Zorg er ook voor dat je in ieder geval een dag in de week rust hebt, ga dan wandelen of iets dergelijks om de spieren los te houden.